Полицията и пожарната в Силистра с превантивни мерки за сигурност по време на празниците


Тази публикация е прочетена 1120 пъти!

В ОДМВР-Силистра е в ход организацията относно обезпечаването на обществения ред и сигурността по време на Коледните и Новогодишните празници. В план, утвърден от областния директор старши комисар Кристиян Петров, са разписани конкретните ангажименти и срокове за изпълнение на дейностите от полицейските служители.
На началниците на районни управления е възложено във взаимодействие с общинските администрации да предприемат мерки за безопасност при провеждането на публични прояви и тържества. Създадена е организация за засилено полицейско присъствие на местата, където се очаква масово събиране на хора.
Съвместно с пожарната се извършват проверки на питейни и увеселителни заведения, където ще се провеждат празненства. Обект на контрол са организацията за пожарната безопасност, условията за евакуация, състоянието на отоплителните уреди и съоръжения, електрическите и вентилационните инсталации и системите за пожарогасене и пожароизвестяване. На собствениците и ползвателите на обектите се обръща внимание относно задълженията им по отношение на охраната и пропускателния режим, поддържането в изправност на аварийните изходи и др.
На работни срещи с административните ръководители на обекти, опериращи със значителни финансови средства, се обсъждат допълнителни мерки за сигурност, за да се предотвратят престъпни посегателства.
По време на празниците са планирани специализирани полицейски операции за превенция и противодействие на правонарушенията, опазване на обществения ред и безопасност на движението.
Засилен ще бъде контролът по пътищата при очаквания интензивен пътникопоток през празничните дни. Полицейските служители ще следят строго за неправоспособни и употребили алкохол водачи, за спазване на скоростните режими, както и за технически неизправни моторни превозни средства.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com