Полицията в Силистра с мерки за охраната на реда и нормалното протичане на изборите в неделя

Share This:


В Областната дирекция на МВР в Силистра са предприети мерки за осигуряване на добър обществен ред и сигурност при произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент и на националния референдум на 6 ноември т.г., информираха от крайдунавското вътрешно ведомство.
Оттам уточниха, че със заповед на директора на силистренската полиция Кристиян Петров е сформиран оперативен щаб, който ще управлява силите и средствата на дирекцията и ще координира взаимодействието с всички институции, имащи отношение към вота. Приключиха охранителните обследвания и проверките за пожарната обезопасеност във всички места за гласуване в областта.
Близо 260 полицаи, пожарникари и гранични полицаи ще бъдат ангажирани пряко в охраната на помещенията за гласуване и за съхраняване на бюлетините и изборните книжа.
В ОД на МВР-Силистра е създадена организация гражданите с изгубени или откраднати лични карти, както и тези, чиито заявления са в процес на обработка, също да могат да упражнят правото си на глас. Паспортните гишета ще работят на 5 ноември от 08.30 часа до 17.00 часа и на 6 ноември от 08.30 часа до 19.00 часа.

Сигнали на граждани за нарушения, свързани с изборния процес и съотносими към дейността на МВР, се приемат на откритата денонощна линия в МВР на тел.02 982 2232, факс 02 982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com