Полицията в Силистра предотврати кражба в големи размери, престъпниците са от Габрово

Share This:


Служители на Областната дирекция на МВР в Силистра предотвратиха кражба в големи размери, съобщават от крайдунавското вътрешно ведомство. Оттам разказаха, че разследването по случая е започнало след подаден на 10 август сигнал, че 61-годишен самотноживеещ и болен мъж от Алфатар е в неизвестност от два дни преди това. Организирайки незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в рамките на 24 часа криминалистите успели да възстановят събитията около изчезването на мъжа. Оказало се, че на 8 август, излизайки да пазарува, алфатарецът бил застигнат от лек автомобил с двама мъже, които го поканили да се качи при тях. След като го разпитали дали притежава земи и получили утвърдителен отговор, те отпътували с него за Габрово.
На следващия ден групата, към която се присъединили още двама, пристигнала в Силистра. Тук извършителите успели да издадат на името на един от тях нотариално заверено пълномощно, с което осъществили сделка по покупко-продажба на земите на алфатареца.
Получавайки сума от 21 500 лв. от продажбата, мъжете незабавно отпътували с потърпевшия в посока Русе.
Именно на този етап се намесили силистренските полицаи, които междувременно успели да идентифицират лицата и да локализират автомобила, с който се придвижвали.
55-годишният Д.Й., Д.Б. (24 г.), Н.Н. (36 г.), и Д.Б. (41 г.) – всички от Габрово, били задържани и приведени в полицейския арест. Проверка показала, че всички те имат многобройни криминални прояви, а някои от тях и осъдителни присъди за предишни престъпления.
Разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство по чл. 194, ал.1 от Наказателния кодекс, допълват от силистренската позиция.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com