Полицията в Силистра закопча двама ало-измамници

Share This:


Двама мъже, заподозрени в съпричастност към извършване на телефонни измами, са задържани от полицията в Силистра, съобщиха от Областната дирекция на МВР в дунавския град. Оттам разказаха, че в петък привечер, пътувайки в посока Русе, служител на ОД на МВР-Силистра забелязал след село Айдемир такси със сливенска регистрация и съобщил в дежурната част. Била извършена незабавна проверка от автопатрул, която показала, че в таксито пътуват М.П. (56 г.) и Р.Х. (46 г.) – жители на Сливен, и двамата с предишни криминални прояви.
Мъжете били отведени в РУ-Силистра, където в хода на полицейските действия се изяснило, че те са съпричастни към извършване на телефонни измами. Установено било, че М.П. бил нает за шофьор от Р.Х., който изпълнявал ролята на куриер, не само на територията на Силистренска област, а също и в регионите на Хасково, Шумен, Сливен, Търговище и Русе. Извършената проверка показала, че двамата били отседнали в хотел в областния град предния ден, когато получените сигнали за опити за телефонни измами са 16. Изяснява се произхода на средствата за разходите, които били направени от двамата, както и на парична сума, намерена в по-младия мъж, който е безработен.
Полицията работи по разследване на цялостната престъпната дейност, като се провеждат оперативно-издирвателни действия по установяване самоличността и на други лица, съпричастни по случая. Образувано е досъдебно производство по чл.209, ал.1 във вр. с чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс, добавиха от силистренската полиция.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com