Полицаи преследваха беглец от затвора по улиците на Силистра, той откри огън. Няма пострадали (обновена)

Share This:


Тежък екшън се разигра днес по улиците на Силистра с участието на полицаи и избягал затворник. След преследване и стрелба служителите на реда успяха да го обезвредят и задържат. По време на акцията стана ясно, че това е 41-годишният Димитър Б., по прякор Кокала, който избягал от затвора в Белене преди месец.
Днес мъжът бил засечен в центъра на крайдунавския град. При опит да бъде задържан обаче той извадил оръжие и стрелял по полицаите. След това се качил в таксиметров автомобил и със заплахи принудил шофьора да го откара до произволно избран адрес.
Там нападателят слязъл, произвел още изстрели и се барикадирал в къща наблизо. Имотът в този момент бил празен. След това мъжът продължил да стреля по полицаите.
Няма пострадали при престрелката, преследваният затворник вече е обезвреден.
Следствените действия на мястото на инцидента продължават.

От Окръжната прокуратура в Силистра съобщиха, че се води следствено дело за отвличане на таксиметров шофьор.
При опит да бъде спрян и задържан, 40-годишният мъж насочил пистолет в главата на таксиметров шофьор, качил се в таксито и му разпоредил да кара.

Започнало преследване по улиците на Силистра. Братанов стрелял срещу патрулната кола, която последвала таксиметровия автомобил, управляван от наскоро пенсиониран бивш полицай. След като затворникът разбрал, че не може да избяга, наредил на шофьора да спре и се скрил в къща.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com