Полицаи и пожарникари излизат на протест навръх професионалния си празник – 5 юли


Тази публикация е прочетена 1068 пъти!

Служителите на Министерството на вътрешните работи излизат на национален протест навръх професионалния си празник – 5 юли. Полиции и пожарникари искат увеличение на заплатите си с до 25%.
Председателят на синдикатите в МВР Валентин Попов посочи, че ресорният министър Валентин Радев е поканен на среща и ако се стигне до споразумение – протестният митинг отпада, информира Дарик.
“Ако преговорите с ръководството на МВР, а може би и с ръководството на държавата, не протекат по начин, който ни удовлетворява, ние няма да ограничим протеста си с протестния митинг, който свикваме на 5 юли. През тази година има още четири празника, който са свързани с МВР. А освен това ще имаме мероприятия и между тях. Ако се наложи, следващата дата след 5 януари – поемането на председателството на ЕС, нататък протестите ще бъдат ежедневни”, обясни Попов.
Зам.-председателят на синдикалната федерация Илия Кузманов с оценка към ръководствата на силовото ведомство. “Това положение последните осем години не е имало министър, който да се е справил”, посочи той.
За тези осем години начело на МВР беше и сегашният председател на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов, който апелира униформените да не използват празника си за протест.
“Не е коректно на професионалния празник на МВР да се организира протест, защото по този начин омаловажаваме труда на всички тези достойни полицейски служители, които са работили в системата на МВР през годините”, каза Цветанов.
Синдикатите намекнаха, че на 5 юли в МВР ще се организират спецакции и други операции, които да попречат на плановете за протест.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com