Пожарникар от Силистра получи условна присъда за фалшиви документи

Share This:


По обвинителен акт на Районната прокуратура в Силистра районният съд в града произнесе осъдителна присъда спрямо 39-годишния Георги М., който съзнателно два пъти се ползвал от неистински официални документи – удостоверения за подборно ловуване, за съставянето на които не може да му се търси наказателна отговорност, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Оттам допълниха, че 39-годишният мъж, който работи като служител на противопожарната служба в Силистра, е осъден на една година лишаване от свобода, отложено с тригодишен изпитателен срок.
На 26 април 2011 год. Георги М. представил пред служба „КОС“ в районното полицейско управление в Силистра удостоверение за подборно ловуване с цел издаване на разрешение за придобиване на ловно нарезно оръжие. На 11 октомври 2012 год. отново съзнателно представил друго удостоверение за подборен лов, за да получи разрешение за придобиване на две ловни нарезни оръжия.
Районният съд в Силистра го призна за виновен и за двете извършени престъпления по член 316, във връзка с член 308, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Силистра, допълват от варненската Апелативна прокуратура.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com