Пожарната в Силистра готова за летните полски пожари


Тази публикация е прочетена 1407 пъти!

В РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Силистра усилено работят по опазване на селскостопанската продукция от пожари по време на тазгодишната жътвена кампания, съобщават от Областната дирекция на МВР в дунавския град. Оттам уточняват, че 529 600 дка са засетите площи с есенници в Силистренска област през тази година.
Утвърдени са плановете на трите районни противопожарни служби с конкретни мероприятия за осигуряване на пожарната безопасност на житните масиви, техниката, складовете за зърно и фуражните площадки. Вървят проверките на земеделската техника за съответствие с изискванията за пожарна безопасност, като резултатите от тях се отразяват в съответни становища. Строго ще се следи за спазване на забраната за палене на стърнища и други растителни остатъци в земеделските земи
Всички противопожарни автомобили са оборудвани с допълнителни технически средства за гасене на пожари в житните масиви. Създадена е организация за бързо събиране на свободния от дежурство състав в случай на необходимост.
Съвместно с органите на местната власт се създава организация за оповестяване и привличане при необходимост на допълнителни сили и доброволни формирования.
До регионалните структури на ВиК, ЖП, електроразпределителните и енергопреносните дружества са изпратени са писма във връзка с основните им ангажименти и отговорности по опазването на реколтата. Изготвени са планове за съвместни действия с държавните горски стопанства.
През миналата година в областта не са регистрирани пожари в житни блокове и в зърноприбираща техника. Съставените актове за административни нарушения са 25, съобщават от РД ПБЗН Силистра.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com