Повишаване на резултатите от държавните зрелостни изпити отчитат за цялата област Силистра

Share This:


Повишаване на резултатите от държавните зрелостни изпити в област Силистра през 2017 година, отчитат от Регионалното управление на образованието. Средният успех по български език и литература на 853 явили се зрелостника е 3, 954. Двойките от държавните зрелостни изпити са 113, което е два пъти повече от шестиците. Само две са пълните шестици, сочат още резултатите на зрелостниците.
За трета година се задържа тенденцията на покачване на резултата и то в условията на строги мерки срещу преписването и подсказването, отчитат още от Регионалното управление на образованието.
Най-висок успех показват двете профилирани гимназии в Силистра – ЕГ „П. Яворов“ – с успех 5, 216 и ПМГ „Св. Кл. Охридски“ – 4, 962. Три професионални гимназии в Силистра имат среден успех под 3, 00 – ПГЛП „П. Славейков“, ПЗГ „Добруджа“ и ПГС „П. Пенев“. Най – висок среден резултат по най- масовите предмети за втори държавен зрелостен изпит е регистириран на изпита по английски език- 5.40, следван от биология и здравно образование – 4.38 при 269 явили се зрелостници.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com