ПГМТ „Владимир Комаров“ празнува!

Share This:


На 16. 03. 2017 г. училищната общност на ПГМТ „Владимир Комаров“ отбеляза за пореден път патронния празник. Тържеството започна с кратък преглед на постиженията на човечеството при проникване в тайните на Космоса. Да споделят с нас празника дойдоха областният управител г – н  Петко Добрев , г- жа Росица Димова, гл. експерт в отдел Образование, г – жа Надежда Петрова – председател на училищното настоятелство, както и много приятели на гимназията.

След лиричния текст „Спомен за Комаров“ венци пред паметника поднесоха представители на ПГМТ, на Обществения съвет към гимназията и г-н Александър Сабанов.

Директорът на гимназията – инж. П. Георгиева –  поздрави присъстващите и награди изявените в конкурси и състезания ученици. За наша гордост новоучредената купа на името на Комаров остана при футболистите на гимназията.

Музикален поздрав поднесоха – Детска фолклорна формация „Добруджанче“ с художествен ръководител Дариела Георгиева и камерна формация при ансамбъл „Силистра“ с художествен ръководител Тихомир Лефтеров и хореограф Стефан Станчев. 

  В 11 ч актовата зала на училището се препълни, защото едва бе в състояние да побере всички желаещи да присъстват на състезанието „Моята професия“ , на което техните съученици доказваха наученото в часовете по теория и практика на специалността.   След това емоциите се прехвърлиха във физкултурния салон, където  се проведе спортното състезание „На скорост“, в което отборите по традиция са съставени от учители ,ученици и родители.

Седмицата, посветена на патрона на училището, се превърна в един от най-вълнуващите моменти от училищния живот: 

Състезание „Моята професия“ 

 Този формат също е с традиции в нашето училище. Отборите доказват знания и умения по професиите, за които се обучават. Има три кръга: теоретичен, практически и последен ,в който състезателите демонстрират знания и умения от областта на съперниците. Бяха проведени подборни кръгове, за да се излъчат финалистите.

Турнир по футбол

 В последните няколко седмици спортните страсти се нажежиха. Проведе се вътрешноучилищния турнир по футбол. След оспорвана борба финалисти станаха отборите на 9в и 10 а класове.

Електронни спортове 

 Голямото гейминг събитие и тази година е турнира „League of Legends” , която е най-играната игра в света в момента.  За четвърти път в нашата гимназия се провежда подобен турнир. Желаещите бяха много, имаше и недоволни,че не са могли да се включат в отборите. Самото състезание се проведе в два етапа: предварително се състезаваха отбори по 5 човека от 9, 10, 11 и 12 класове. Победител е сборният отбор на 11а и 12а  клас.  

  „ Най – добър млад водач на МПС“ и „Най- добър млад автомонтьор“ – училищният кръг на състезанията се проведе през месец февруари. Победителите Мелин Метин, Теодосий Стоянов  от 12 в клас и Николай Дънев и Серпин Абидин от 11в клас  ще се явят на зонален кръг в град Шумен  утре и в събота. Надяваме се, че и там ще докажат, че са най- добрите!    

        


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com