Парламентът прие на първо четене промените в Закона за движение по пътищата

Share This:


Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за движение по пътищата, с гласовете на ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти. ДПС и Воля гласуваха въздържали се. Предвижда се премахване на знаците, които предупреждават шофьорите, че на пътя има камери за контрол на скоростта.
Промените предвиждат също по-тежки наказания за собствениците на коли, които са управлявани от шофьори без книжки. Предлага се прекратяване на регистрацията на автомобила от 6 месеца до една година. Основният спор в залата беше за премахването на знаците, предупреждаващи за камери на пътя. Мотивът на вносителите е, че шофьорите намаляват скоростта в зоната около знака, след което отново я увеличават.
Както и че през последните няколко години отново започват да се увеличават жертвите на катастрофи, а основната причина за тях е несъобразена скорост. Промените защитиха началникът на отдел Пътна полиция, както и депутати от ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти. Според ДПС обаче текстовете няма да доведат до намаляване на жертвите на пътя.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com