Още по темата! Силистренският кмет за бежанските лагери в града: Никой не е говорил с мен за това!

Share This:


Текст и снимка Алексей МИНЕВ

Като неправилна и грешна позиция определи кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов разпространената в медиите проекто-декларация на тримата общински съветници – Веселин Георгиев, Димитър Трендафилов и Георги Кирилов по повод евентуалното създаване на бежански центрове в общински имоти в града. „С такова поведение ние го викаме този проблем при нас”, заяви силистренският градоначалник на пресконференция.
Припомняме, че тримата съветници обявиха, че по тяхна информация бежанците щели да бъдат заселвани в бившия Дом „Майка и дете” в Калипетрово, студентското общежитие и закритото училище „Юрий Гагарин” в областния град. Силистренските старейшини заявиха в разпространения документ, че ще предложат Общинският съвет да се произнесе положително против подобни действия, които биха нагнетили напрежение сред населението.
На пресконференция след публикация в медиите на декларацията кметът д-р Юлиян Найденов три пъти подчерта, че той „никога, с никого и по никакъв начин” не е разговарял за изграждане на бежански център за настаняване в Силистра. Също така до момента никой не му е поставял подобен въпрос, включително и силистренци. Кметът заяви, че „не иска да коментира по никакъв повод нещо, което го няма като проблем”, за да не предизвикваме съдбата.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com