Още по темата! Силистренският кмет за бежанските лагери в града: Никой не е говорил с мен за това!


Тази публикация е прочетена 1815 пъти!

Текст и снимка Алексей МИНЕВ

Като неправилна и грешна позиция определи кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов разпространената в медиите проекто-декларация на тримата общински съветници – Веселин Георгиев, Димитър Трендафилов и Георги Кирилов по повод евентуалното създаване на бежански центрове в общински имоти в града. „С такова поведение ние го викаме този проблем при нас”, заяви силистренският градоначалник на пресконференция.
Припомняме, че тримата съветници обявиха, че по тяхна информация бежанците щели да бъдат заселвани в бившия Дом „Майка и дете” в Калипетрово, студентското общежитие и закритото училище „Юрий Гагарин” в областния град. Силистренските старейшини заявиха в разпространения документ, че ще предложат Общинският съвет да се произнесе положително против подобни действия, които биха нагнетили напрежение сред населението.
На пресконференция след публикация в медиите на декларацията кметът д-р Юлиян Найденов три пъти подчерта, че той „никога, с никого и по никакъв начин” не е разговарял за изграждане на бежански център за настаняване в Силистра. Също така до момента никой не му е поставял подобен въпрос, включително и силистренци. Кметът заяви, че „не иска да коментира по никакъв повод нещо, което го няма като проблем”, за да не предизвикваме съдбата.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com