Още подробности за екшъна в Силистра днес: Задържаният беглец от затвора, който стреля срещу полицаи, имал 10 присъди зад гърба си

Share This:


Окръжната прокуратура в Силистра ръководи следствено дело за отвличане на таксиметров шофьор срещу издирвания от 31 май, 2016 г., заради бягство от затвора във Варна Димитър Братанов, който днес при опит да бъде задържан стреля срещу полицейска патрулна кола. Това съобщиха днес от Апелативната прокуратура във Варна. Оттам подчертаха, че Братанов е избягал от варненския затвор, а не от кауша в Белене, както бе тиражирано по-рано.
Около 12 часа днес полицейски служители забелязали Братанов в централната част на Силистра, разказаха от Апелативната прокуратура във Варна. Блюстителите на реда разполагали с информация, че изтърпяващият ефективна 4-годишна присъда за отвличане и грабеж се издирва. При опит да бъде спрян и задържан, 40-годишният мъж насочил пистолет в главата на таксиметров шофьор, качил се в таксито и му разпоредил да кара.
Започнало преследване по улиците на Силистра. Братанов стрелял срещу патрулната кола, която последвала таксиметровия автомобил, управляван от наскоро пенсиониран бивш полицай. След като разбрал, че не може да избяга, наредил на шофьора да спре и се скрил в къща.
Районът бил отцепен и започнали преговори с Братанов с участието на зам. окръжен прокурор от Окръжната прокуратура в дунавския град, като му било предложено да се предаде доброволно. Само след час Братанов напуснал къщата и се предал. В него са открити два пистолета, с единия от които е стрелял срещу полицейския патрул.
В Силистра изтърпяващият поредната си ефективна присъда в затвора Братанов е добре известен с прякора си Кокала. Той е осъждан десет пъти и е един от извършителите на бомбения атентат срещу бивш окръжен прокурор на Силистра, допълват още от Апелативната прокуратура във Варна.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com