От днес стартират три специализирани акции в Глобалната седмица на ООН за пътна безопасност

Share This:


Между 8 и 14 май ще се проведе IV Глобална седмица на Организацията на обединените нации /ООН/ за пътна безопасност, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. Тази година тя ще премине под мотото „Спаси живот! Намали скоростта!“ с акцент върху шофирането с по-ниска скорост в населените места.
Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Силистра също се присъединява към световната идея. За ограничаване на шофирането с „пълна газ“ са планирани специализирани операции.
При първата е предвидено автопатрули да следят за скоростта в районите на учебните заведения в пиковите часове преди започване и при приключване на учебните занятия.
В рамките на следващата акция екипи на „Пътна полиция“ ще бъдат разположени в участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия. При третата обект ще бъдат малките населени места, където скоростта ще се контролира от оборудвани с технически средства патрулни автомобили.
И за трите операции ще бъдат използвани всички автоматизирани технически средства за контрол на скоростта, допълват още от полицията в Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com