Отчетоха леко повишение на безработицата в област Силистра

Share This:


Равнището на безработицата в Силистренско през декември е 13.4 на сто при 13 на сто през предходния месец, показва справка от Регионалната служба по заетостта в Русе.
В трите бюра по труда в Силистра, Тутракан и Дулово са регистрирани 6 106 безработни. Най-високо е равнището на безработица в община Кайнарджа – 37.8 на сто. Продължително безработните с престой на борсата над 1 година към края на декември са 43,6 на сто от всички регистрирани безработни в областта. Над две трети от тях са без специалност, а тези с основно и по-ниско образование са 68 на сто. Без специалност са 59 на сто, с работнически професии – 27 на сто и специалисти – 14 на сто. Според образованието от общия брой регистрирани безработни в областта преобладават тези с основно и по-ниско образование – 53 на сто, хората със средно образование са 39 на сто, а висшистите – 8 на сто.
Разпределението по възрастови групи показва, че най-голям се запазва относителният дял на безработните над 50 години – 44 на сто от всички регистрирани, тези от 30 до 49 години са 44 на сто, а младежите до 29 години – 12 на сто. От общо регистрираните с намалена работоспособност са 380 души.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com