Отцепниците от БСП-Силистра разпространиха декларация /Пълен текст/


Тази публикация е прочетена 3066 пъти!

Отцепилите се от БСП в Силистра общински съветници – Надежда Бобчева, Боян Димов и Дияна Николова, разпространиха чрез медиите декларация, в която обясняват своята позиция за случилото се в БСП. /Пълният текст на деларацията, без радакторска намеса, публикуваме по-долу/.
Припомняме още, че в първия ден от мандата на новия Общински съвет в крайдунавския областен град, тримата социалисти обявиха, че напускат групата на БСП и се присъединяват към социалдемократите, известна повече като “партията на Дертлиев”.  / На снимката горе – новата група общински съветници в Общински съвет-Силистра/. На последния местен вот социалдемократите спечелиха два мандата в местния парламент.
От декларацията на недоволните социалисти става ясно, че след изборите върху тях е бил упражнен натиск за отказ от Общинския съвет в полза на кандидата за кмет на БСП Станислав Стойков, останал трети на първия тур на местните избори.
Стойков и напусналата БСП Надежда Бобчева имаха равен брой преференциални гласове и служебен жребий в Общинската избирателна комисия /ОИК/, както повелява законът, отреди през следващите 4 години на общинската съветническа банка да седи Бобчева.
В декларацията тримата отцепници посочват още, че остават членове и симпатизанти на БСП, но не поясняват как ще гласуват занапред, тъй като е известно че регионалният лидер на социалдемократите Ганчо Неделчев обяви, че добруджанската социалдемчократическа структура ще подкрепя ГЕРБ и настоящия кмет д-р Юлиян Найденов.

***

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ДЕКЛАРАЦИЯТА
Декларация
от
Общинските съветници издигнати и избрани от листата на
Българска социалистическа партия

Надежда Друмева Бобчева
Боян Петров Димов
Дияна Денева Николова

Уважаеми силистренци,
Уважаеми представители на медиите,
Уважаеми членове и симпатизанти на БСП,

На проведените на 25.10.2015г. местни избори избирателите отредиха на БСП – Силистра 5 места в местния парламент, най-ниското постижение на партията в историята на местните избори в Силистра. Този резултат, съчетан с факта, че партийният кандидат за кмет не беше избран за общински съветник, създаде напрежение и брожение в редиците на общинската партийна организация. Част от избраните общински съветници бяха атакувани да се откажат от местата си в местния парламент в полза на неуспелия кандидат за кмет. Безпричинният натиск, съчетан с охулване и оплюване на част от избраните общински съветници доведе до загуба на доверие помежду ни, проблеми в комуникацията и трудности в съвместната ни работа.
Поради тази причина, ние, мнозинството от избраните съветници от БСП, решихме да сформираме съвместна група с общинските съветници, издигнати и избрани от листата на Социалдемократическа партия. По този начин изразяваме своето несъгласие с умишлено стимулираното напрежение в редиците на БСП-Силистра и да поставим въпроса с поемането на отговорността за загубата на местните избори в Община Силистра от председателя на партийната организация, като искаме неговата оставка.
Декларираме, че оставаме членове и симпатизанти на БСП и ще се стремим да защитаваме интереса на всеки един избирател чиято подкрепа сме спечелили, като не напускаме партийните редици.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com