Отново жертва на ало измамници в Дулово, а шофьор без книжка е установен в Силистра

Share This:


Силистра. 35-годишният А.Д. е установен да шофира без книжка и в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото провинение. Той бил засечен при проверка на пътна полиция вчера около 11.00 часа в село Любен. Освен това мъжът управлявал лек автомобил „Фолксваген” без регистрационни табели. Срещу него е започнато бързо производство.

Дулово. 64-годишна жена от Дулово е станала жертва на телефонна измама. Вчера тя получила обаждане на домашния телефон от мъж, представил се за полицейски служител. Мнимият полицай поискал от нея съдействие за залавяне на телефонни измамници и жената приела. Следвайки указанията му, тя поставила в плик 900 лв. и златни накити и ги сложила до метален контейнер. След това изтеглила от банков офис 1000 лв. и съгласно инструкциите на „полицая” наела такси до Исперих, където оставила парите до паметник. Едва когато се свързала със сина си, жената разбрала, че е измамена. По случая в РУ-Дулово е образувано досъдебно производство.

Отново полицията призовава: Не давайте пари на непознати под никакъв предлог. Подлагайте на съмнение всяко телефонно обаждане, в което някой ви иска парични средства. Имайте предвид, че няма практика, в която полицията да иска пари от гражданите. Затова не давайте парични суми и ценности на непознати, вярвайки, че оказвате съдействие на полицията. Преди да предприемете каквото и да било, свържете се с тел.112 или с близките си.

Пожарна безопасност и защита на населението. Два пожара са гасили огнеборците в Силистренска област през вчерашния ден. Горяла е суха тревна растителност край Силистра и село Нова Черна. Няма материални загуби. Спасени са 20 дка иглолистна гора и 150 пчелни кошера.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com