Отличиха неформалната група “Силистра диша” задето спаси чинарите в града

Share This:


Специална Грамота получи неформалната гражданска група „Силистра диша“ на церемонията по връчване на годишните награди за принос в областта на свободата на информация, която се състоя в столицата. Наградата е в категорията „Неправителствена организация, най-активно упражнявала правата си по Закона за достъп до обществена информация“.
Неформалната гражданска група „Силистра диша“ със своите последователни действия в защита на обществения интерес успя да стопира намеренията на Община Силистра да осъществи проект за реконструкция и рехабилитация на централната улица „Симеон Велики“ и площад „Албена“ в града, по който се предвиждаше изсичането на над 87 чинари.
Общо 41 номинирани се състезаваха в шест категории – четири награди „Златен ключ“ и две антинагради – „Катинар“ и „Вързан ключ“. Целта на ежегодните награди е да се окуражават активни граждани, журналисти и неправителствени организации да упражняват правото си на достъп до информация, да се насърчават институциите да изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация и да бъдат прозрачни и отчетни пред обществото, а също и да се посочват институциите, които нарушават правото на достъп до информация.

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com