Откриха официално новия Дунавски парк на Силистра. Не крадете, а се гордейте!

Share This:


Обновеният Дунавски парк на Силистра бе официално открит днес. Лентата прерязаха зам. министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, кметът д-р Юлиян Найденов и проектантът арх. Олег Николов. Самата церемония по прерязването на лентата бе предществана от скромна програма с участието на Градския духов оркестър и танцьори от фолклорни ансамбли.

IMG_6244
Силистренският Дунавски парк, който е сред най-старите в България, е обновен и модернизиран по линия на проекта “Зелена и достъпна градска среда – град Силистра” и е на обща стойност от 5 335 310 лева. Изградени са над 12 000 квадратни метра пешеходни алеи, засадени са повече от 500 дръвчета и храсти. Построени са четири детски площадки за деца от различни възрасти и комбинирана площадка за футбол и баскетбол. Реновирани са съществуващите фонтани и са изградени два нови и водно огледало. Доставени са 218 пейки. Създадена е и достъпна среда за хора с увреждания.
Територията на парка е със свободен достъп. В рамките на проекта бе обновен и централният градски площад. Открити са места за отдих, водни атракциони, подменени са осветителните тела.

IMG_6225
Въпреки добрата работа на проектанти и изпълнители, силистренската простотия се показа в пълен размер и смисъл, след като неизвестни започнаха да крадат всичко, което ставаше за крадене, от обновения и модернизиран Дунавски парк веднага, след като ремонтните дейности започнаха и приключиха…


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com