Откриват интересна и закачлива изложба в Етнографския музей в Силистра

Share This:


Изложбата „Пороците“ на Историческия музей в Горна Оряховица ще бъде представена на 13 март, от 17.00 часа, в Етнографския музей в Силистра.
Експозицията обединява три мобилни колекции. „Алкохол & Амбалаж“ е събрала различни видове бутилки, гарафи, чаши, халби и етикети от началото на миналия век. „Тютюн, енфие & сие“ е своеобразен разказ за комерсиализирането на една от човешките слабости. „Захар, кафе & сие“ представя историята на сладките изкушения в Горна Оряховица, един от градовете в страната с многогодишни традиции в сладкарството. Изложбата е закачлив поглед към представените пороци и по никакъв начин не дава насоки, не критикува, нито има за цел да ги популяризира.
Посетителите ще видят първите бутилки от онова време, с техните специфични „стъклени” етикети. Всичко, свързано с тютюна и неговото дъвчене, пушене или смъркане, като уреди за запалване, приспособления за пушене, цигарени кутии и оригинални сувенири. Изложени са многообразни експонати и опаковки на сладките и вкусни изкушения, като кафе, чай, шоколад. Освен стотиците експонати, запазени от края на ХIХ и началото на ХХ век, в изложбата са включени множество илюстративни табла с архивни фотографии, производствени етикети, реклами и послания.
Експозицията може да бъде посетена в Етнографския музей в Силистра до края на април, 2017 година.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com