Оперната прима Стефка Евстатиева официално обяви подкрепата си за Гражданската инициатива „Дунав мост Силистра-Кълъраш“

Share This:


Знаковата за българската музикална култура личност Стефка Евстатиева /В средата на снимката с черната блуза, заедно с членове на неформалната група “Дунав мост Силистра-Кълъраш/, чийто ранни детски години са свързани със Силистра, стана вторият известен български интелектуалец, поставил подписа си в подкрепа на реализацията на проекта „Дунав мост Силистра –Кълъраш“. На среща, инициирана от съпредседателите на неформалната група „Дунав мост Силистра–Кълъраш“- Цветана Цанова и Веселин Андреев, в присъствието на приятели на оперната прима и членове на групата, Стефка Евстатиева постави подписа и името си под номер две в инициираната от Групата преди месеци подписка „Сто български бележити личности в подкрепа на Дунав мост Силистра – Кълъраш“. Под номер едно в подписката е известният географ и пътешественик професор д-р Румен Пенин.
Идеята на подписката е проектът за строителство на трети мост над река Дунав при Силистра да получи подкрепата на едни от най-известните българи, прославили родината ни и зад граница, давайки публичност на своите възгледи и добри намерения в полза на реализацията на Проекта.
По време на състоялата се среща именитата оперна певица Стефка Евстатиева сподели надеждите и желанието си да види в близко бъдеще Силистра още по-красива и заела подобаващо място на картата на България. „Искам да подкрепям добри каузи и да виждам една красива, променена и посетена Силистра“, заяви Стефка Естатиева. Като пример за друга добра кауза, зад която тя би застанала, Стефка Евстатиева посочи запазването на чинарите по улица „Симеон Велики“ в града.
„В Слистра добрите неща стават бавно, но все пак се случват“, сподели по време на сещата съпредседателят на неформалната група „Дунав мост Силистра-Кълъраш“ Цветана Цанова, припомняйки, че това не е първата кауза, зад която застава оперната прима. Цанова подчерта, че именно със съдействието на Стефка Евстатиева и други видни българи е доведена до успешен финал близо 12-годишната битка за отделянето на Доростолската епархия, а така също и идеята за изграждането на храм „Свети Георги“ в дунавския град. Цветана Цанова уточни, че до дни се очаква да бъде одобрен ПУП на терена за строителство, след което ще започнат и проектански дейности.
Своята подкрепа и инициативност по отношение на реализацията на моста обяви и силистренецът Стефан Стефанов, който сега е консултант в София по проблемите на екологията и също гост на срещата. Според него усилията в тази инициатива трябва да са общи – както на гражданите, така и на бизнеса и на управляващите, за да бъде доведен проекта до успешен финал.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com