Операция за контрол на скоростта започна в Силистренска област

Share This:


Операция на TISPOL за контрол на скоростта започва днес – 16 април, в Силистренска област. Тя се провежда на територията на страните, членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, и ще продължи до 22 април.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са най-сериозната причина за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата в Европа. Статистиката сочи, че и в България през 2017 г. превишената и несъобразена скорост продължава да е с най-голям дял при автопроизшествията по вина на водачите.

Затова по време на операцията ще се осъществява активен контрол върху скоростта на моторните превозни. В районните управления при ОДМВР-Силистра са изготвени планове за провеждането й и са определени точки за контрол, съобразени по време и място с интензивността на движението. Ще бъдат използвани всички автоматизирани технически средства за контрол на скоростта.

В рамките на инициативата от 06.00 часа на 18 април до 06.00 часа на 19 април ще се проведе специализирана полицейска операция „24 часа контрол на скоростта”.

От началото на 2018 г. до 13 април в Силистренска област са регистрирани 90 пътнотранспортни произшествия, 25 от които тежки. Един човек е загинал, пострадалите са 32. За същия период на миналата година автопроизшествията са били 75, 9 от които тежки, с 1 загинал и 10 ранени граждани.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com