Онлайн портал за здравни и транспортни услуги заработи в Силистра

Share This:


В Силистра бе представен проектът „Библиотечен портал за достъп до информация за здравни и транспортни услуги в Силистра, Дулово и Тутракан”. Партньори са Регионална библиотека „Партений Павлович” в Силистра и библиотеките при читалище НЧ „Никола Й. Вапцаров – 1873” – Тутракан, и НЧ „Христо Ботев – 1948”, с. Руйно, община Дулово.
Министерството на културата и Фондация „Глобални библиотеки – България” – подкрепиха местната общност от регион Силистра, като финансираха реализирането на проекта, предназначен за въвеждане на нова модерна библиотечна услуга за потребителите от област Силистра – библиотечен виртуален портал.
Услугата, която Регионална библиотека „Партений Павлович” предоставя на своите потребители, е първата по рода си в страната и утвърждава успешни модели за устойчиви партньорства между нея и читалищните библиотеки в областта. В рамките на половин година екипите по проекта анкетираха 206 медицински специалисти, 31 превозвачи и 56 здравни обекта в Силистра, Дулово и Тутракан.
Направени са над 200 снимки и поредица от видеоклипове. Анкетите бяха преработени във вид на виртуални визитки и беше създаден новият иновативен и интерактивен сайт за библиотечни, здравни и транспортни услуги в област Силистра: www.libsilistra.bg.
Регионална библиотека „Партений Павлович” отправя покана към всички медицински специалисти и превозвачи от област Силистра да се включат в портала.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com