Окръжната прокуратура в Силистра отчете ръст на осъдени и санкционирани през 2016 година


Тази публикация е прочетена 1369 пъти!

646 лица, предадени на съд през 2016 г. по обвинителни актове на прокурорите от Окръжната и трите районни прокуратури на територията на Силистренския съдебен окръг, са осъдени и санкционирани с влязъл в сила съдебен акт, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Броят им е с 51 повече в сравнение с отчетния период на 2015 г. Това се посочва в доклада на административния ръководител – окръжен прокурор на Окръжната прокуратура в Силистра Теодор Желев. Отчетният доклад бе представен на 6 април 2017 г., пред прокурорите от Окръжната прокуратура и районните прокуратури в Силистра, Тутракан и Дулово и в присъствието на заместник-главните прокурори Пенка Богданова и Мария Шишкова, Славка Славова, завеждащ отдел „Административен“ при ВКП, и Вилен Мичев, заместник на административния ръководител на Апелативната прокуратура във Варна.
На доживотен затвор е осъден подсъдим по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Силистра. 93 привлечени като обвиняеми и предадени на съд са получили ефективно наказание „Лишаване от свобода“, 310 са осъдени условно, 67 лица са наказани с пробация, а на 367 са наложени глоби. Лишени от права са били 102 предадени на съд от обвинението в Силистра.
В структурата на престъпността на територията на Силистренския съдебен окръг първото място държат общоопасните престъпления. Регистрираните общоопасни престъпления през отчетния период са били 434, като по този показател има увеличение в сравнение с 2015 г., когато са били регистрирани 385 деяния. Престъпленията против собствеността бележат през 2016 г. лек спад.
Успех за обвинението в Силистра е ръстът на бързите производства през отчетния период, от които 11 са били са образувани за извършени корупционни престъпление.
Прокурорите в района на Окръжната прокуратура в Силистра са работили по 12 622 преписки. През отчетния период са внесени 344 обвинителни акта в съда, 209 споразумения и 102 предложения по член 78а от НК за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административни санкции. По линия на административния надзор са проверени 1573 акта.
По показателите натовареност в отчетния доклад на Окръжната прокуратура в Силистра значителен дял от работата на обвинението се пада на прокурорите от Районната прокуратура в Силистра, които са работили по 6068 преписки. Окръжните обвинители са на второ място по натовареност, следвани от прокурорите в Районната прокуратура в Тутракан и Дулово.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com