ОИЦ-Силистра: През програмния период 2007-2013 в област Силистра са “влезли” 129 млн. лв по оперативните програми

Share This:


За приключилия програмен период 2007-2013 на ЕС в област Силистра са сключени 128 договора за изпълнение на проекти по седемте оперативни програми. Общата стойност на всички договори е близо 129 млн.лв., а безвъзмездните средства са над 105 млн.лв., съобщават от Областния информационен център /ОИЦ/ в дунавския град.
Оттам пояснавт, че институции, неправителствени организации, фирми, читалища и училища са сред получателите на европейско финансиране за реализирането на свои идеи. Чрез тези проекти и направените инвестиции в различни обекти и дейности, европейските пари достигат до много крайни ползватели от различна възраст и социални групи – подобрена градска среда и качество на живот, някои получават по-добри условия за учене и професионално развитие.
Други ползват по-бързо и качествено административно обслужване, трети шофират по нови пътища, както и много други ползи за всички в различни насоки.
Данните бяха представени по време на организираната от Обалстния информационен център /ОИЦ/ в Силистра изложба с успешни проекти.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com