ОИЦ-Силистра организира голям концерт с Криско и хепънинг на открито за 9 май – Ден на Европа


Тази публикация е прочетена 13505 пъти!

Областният информационен център /ОИЦ/ в Силистра организира голям концерт на площад „Свобода“ за 9 май – Ден на Европа, съобщават от центъра. Оттам уточняват, че първата част на събитието ще започне в 18:00 ч. и ще бъде под формата на детски хепънинг. След това ОИЦ-Силистра ще награди победителите в конкурса за детска рисунка на тема „10 години България в Европейския съюз“. За участие в конкурса бяха поканени 10 годишни деца – връстници на членството, които нарисуваха своите представи за България като част от голямото европейско семейство, допълват от силистренския ОИЦ.
С много песни и танци, учениците от групите по проекта „Твоят час“ от всички учебни заведения в дунавския град ще се включват в програмата. С техните участия те ще представят своето училище и ползата от европейските средства, достигнали до тях чрез този проект. Програмата ще продължи с концерт от 20:00 ч. на популярния изпълнител КРИСКО, а за финал – небето над Силистра ще бъде озарено от празнична заря.
Събитието е част от Национална кампания под надслов „ЗАЕДНО за Европа“ на Мрежата от Областни информационни центрове в България, чиято цел е отбелязване на три значими годишнини – 60 години Европейски социален фонд, 10 години от присъединяването на България към ЕС, 6 години от цялостното функциониране на Мрежата от Областни информационни центрове в България.
Организаторите отправят покана към всички малки и големи граждани на Европа за включване в събитията по повод Деня на Европа, а при лошо време събитията ще се състоят в залата на Община Силистра, уточняват от ОИЦ-Силистра.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com