Огнеборци провериха пожарната обезопасеност на 31 храма в Силистренска област

Share This:


Пожарната обезопасеност на 31 църкви и манастири в Силистренска област провериха служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението”. Няма констатирани нарушения. Целта на проверките е да се избегнат излишни рискове при провеждането на тържествените ритуали във връзка с Великденските празници.

Проконтролирани са организацията на пожарната безопасност в храмовете и условията за успешна евакуация и пожарогасене. Обект на проверките са били също изправността на електрическите инсталации и отоплителните уреди, наличието на противопожарни уреди и съоръжения, предназначени за първоначално пожарогасене. С превантивна цел със служителите на храмовете са проведени инструктажи с оглед стриктното спазване на правилата за пожарна безопасност.

Дежурство на противопожарен автомобил ще има в района на Катедралния храм „Св.Св. Петър и Павел” в Силистра от 23.30 часа до 01.00 часа в нощта на 7 срещу 8 април.

От пожарната напомнят да спазвате правилата за пожарна безопасност!

На обществени места: Мислете за своята безопасност и тази на хората около вас. Пазете косата и дрехите, когато палите или пренасяте свещ. Не изхвърляйте безразборно горящи свещи и клечки кибрит. 

При влизане в обществена сграда обърнете внимание на схемата за евакуация. Запомнете пътя, по който сте влезли, и местата на противопожарните уреди. При инцидент запазете самообладание и без блъскане се насочете към изходите. Ако е задимено, покрийте устата и носа си с кърпа или дреха и се движете ниско до земята.

В случай на евакуация следвайте указанията на персонала и на пристигналите противопожарни екипи. Помогнете на жените и децата да напуснат първи мястото на инцидента. При необходимост окажете първа помощ на пострадалите или уведомете противопожарните екипи за тяхното местонахождение.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com