Общинският съвет в Алфатар прие отчета за работата на полицията през 2015 г.

Share This:


С пълно мнозиство Общинският съвет в Алфатар прие отчета за работата на полицейските служители през 2015 г. На сесията присъстваха началниците на РУ-Силистра главен инспектор Траян Петров и на сектор „Охранителна полиция” главен инспектор Димо Василев.
В хода на разискванията беше отличена всеотдайността на полицейските служители, които обслужват региона, както и способността им да намират общ език с местното население. Като тяхна заслуга бе подчертан и добрият им подход за работа с различните етноси. Отбелязано беше също отличното взаимодействие с образователните структури и други местни институции.
С думи на благодарност към полицейските служители се обърна и кметът на общината г-жа Янка Господинова. Тя изрази надежда, че отличното сътрудничество ще продължи и в бъдеще и подчерта, че с работата си полицейските служители са заслужили 100-процентовото й доверие и подкрепа. Кметът припомни, че в края на изминалата година в общинския център бе открита нова приемна на МВР с идеята да се осигурят не само по-добри условия за работа на полицаите, но и за прием на гражданите от общината.
Отчетът на полицията пред Общинския съвет в Алфатар бе първият от серията отчети, които предстои да бъдат представени и гласувани в останалите общински центрове в Силистренска област. Съгласно предварителния график това трябва да се реализира до края на месец март.
Община Алфатар е разположена на площ от 248 кв.км. В нея са обособени седем населени места с 3271 души население, които се обслужват от четирима полицейски служители.
Оперативната обстановка в община Алфатар през изтеклата година се характеризира като спокойна, сочат статистическите данни от отчета. През периода са регистрирани 50 престъпления, 18 от които кражби. Преобладават посегателствата на черни и цветни метали и вещи от необитаемите къщи в града и малките населени места. Регистрирана е една телефонна измама, като извършителят е разкрит е задържан. Постигнатият общ процент разкриваемост е 94.73%.
През годината са приети 185 граждани на общината, отработени са 905 преписки. Съвместно с общинската администрация и останалите партньори са осъществени дейностите, залегнали в обществения договор за ред и сигурност. Разработени и реализирани са две работни карти: изграждане на изкуствени неравности с цел повишаване безопасността по две от улиците в Алфатар и изграждане на система за видеонаблюдение в село Кутловица.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com