Общините в Силистра и Кълъраш подписват общ документ за Дунав мост-3


Тази публикация е прочетена 25628 пъти!

Общ документ за изграждане на Дунав мост-3 между Силистра и отсрещния румънския град Кълъраш подготвят кметовете на двата града – д-р Юлиян Найденов и Даниел Драгулин, съобщиха от общинската администрация в Силистра.
Решение за това е взето на среща между делегации на двата града в Кълъраш. В документа трябва да бъдат представени данни за увеличения транспортен трафик между Силистра и Кълъраш, за очакванията на общностите и на бизнеса за изграждане на Дунав мост-3. Документът ще бъде изпратен до българското и румънското правителство и до ресорни еврокомисии. Ще се търси подкрепа и от международни организации и икономически структури.
От общината в Силистра съобщиха още, кметът д-р Юлиян Найденов е получил подкрепата за изграждане на Дунав мост-3 от колегите си на населените места по транспортния коридор от Силистра до Лесово през Шумен. Становището им е оформено в подписка, която ще бъде изпратена до Министерски съвет.
В Силистра е създадено и неформално сдружение “Гражданска инициатива: Дунав мост Силистра-Кълъраш” Кметът на Кълъраш Даниел Драгулин също търси съдействие на различни административни нива през последните години по осъществяване на този проект.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com