Общините в Силистра и Кълъраш подписват общ документ за Дунав мост-3

Share This:


Общ документ за изграждане на Дунав мост-3 между Силистра и отсрещния румънския град Кълъраш подготвят кметовете на двата града – д-р Юлиян Найденов и Даниел Драгулин, съобщиха от общинската администрация в Силистра.
Решение за това е взето на среща между делегации на двата града в Кълъраш. В документа трябва да бъдат представени данни за увеличения транспортен трафик между Силистра и Кълъраш, за очакванията на общностите и на бизнеса за изграждане на Дунав мост-3. Документът ще бъде изпратен до българското и румънското правителство и до ресорни еврокомисии. Ще се търси подкрепа и от международни организации и икономически структури.
От общината в Силистра съобщиха още, кметът д-р Юлиян Найденов е получил подкрепата за изграждане на Дунав мост-3 от колегите си на населените места по транспортния коридор от Силистра до Лесово през Шумен. Становището им е оформено в подписка, която ще бъде изпратена до Министерски съвет.
В Силистра е създадено и неформално сдружение “Гражданска инициатива: Дунав мост Силистра-Кълъраш” Кметът на Кълъраш Даниел Драгулин също търси съдействие на различни административни нива през последните години по осъществяване на този проект.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com