Община Силистра обяви конкурс за лого на резервата “Сребърна”

Share This:


Община Силистра и Общественият консултативен съвет за развитие на биосферен парк “Сребърна” обявиха конкурс за изработване на лого за резервата “Сребърна”, което ще е под мотото: “Природата говори – мисли зелено”. От общинската администрация в дунавския град уточниха, че той се прави във връзка със сертифицирането на резервата от ЮНЕСКО и неговото развитие като зона на хармония на човека с природата.
В конкурса могат да участват ученици до 18-годишна възраст, като според условията проектът трябва да е авторски и да не повтаря съществуващи знаци, символи и лога. Важно изискване е също така разработката да е създадена специално за целите на конкурса и да не е участвала в други подобни инициативи.
Логото трябва да е създадено от участника, който кандидатства с него. Важно уточнение е, че то не може да се използва за търговски продажби, а само и единствено за информационни кампании и популяризиране на парка.
Общината в Силистра ще придобие авторските права върху представените от участниците разработки. Проектите ще бъдат оценявани от професионално жури, като е предвиден и награден фонд в рзмер общо на 300 лева за класиралите се на първо, второ и трето място. Срокът за предоставяне на разработките е 30 март, тази година, в сградата на Община Силистра.
Радио Шумен припомня, че през юни, 2017 година, резерватът “Сребърна” бе сертифициран и обявен от 29-ата сесия на Междуправителствения координационен съвет към Програмата “Човекът и биосферата” на ЮНЕСКО за биосферен парк.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com