Общината ще финансира 8 проекта по програмата “Младите за Силистра”

Share This:


От началото на април започна изпълнението на проекти по конкурсната сесия “Младите за Силистра 2017”, съобщават от местната общинска администрация. За седма поредна година Община Силистра предоставя средства за реализирането на малки проекти, чрез които се дава шанс на неформални младежки организации и групи да реализират творческите си идеи.
От 2011 г. досега са реализирани 40 проекта на обща стойност над 27 250 лева. Основната цел е насочена към подкрепа за реализиране на проекти, подпомагащи политиката на Община Силистра в сферата на младежките дейности, стимулиране на младежката инициативност и таланти, инвестиране в младежта като социален капитал и активна част на европейската общност.
По конкурсната сесия тази година кандидатстваха 14 младежки групи, уточняват от силистренската община. Комисия оцени постъпилите предложения и взе решение за финансиране на 8 от предложените проекта. Те ще се реализират в периода април – май и са на обща стойност 5 307 лева, осигурени от бюджета на общината.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com