Общината в Добрич отбелязва Световния ден на предизвикателството


Тази публикация е прочетена 1216 пъти!

Община Добрич съвместно с ОП „Спортни имоти“ организира на 17.05.2017 г. от 10.00 ч. в СК „Простор“ отбелязването на Световния ден на предизвикателството, съобщава пресцентърът на местната администрация.
Световният ден на предизвикателството е най-голямата проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ /ТАФИСА/, която се провежда ежегодно от 1983 г. през м. май в над 100 страни на всички континенти.
В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР“ на Българска асоциация „Спорт за всички“ и е посветено на 17 май – Ден на българския спорт.
Стартът на проявата в Добрич ще бъде даден в 10.00 ч. пред СЗ „Добротица“. Всички желаещи, ще изминат маршрут за пешеходен туризъм по алеите на
СК „Простор“, достъпен за всички, независимо от пол и възраст.
Инициативата няма състезателен характер, а цели в този ден всички да се включат в спортно занимание или конкретна физическа активност поне 15 минути без прекъсване.
За участниците в спортния празник, в който няма победители и победени е предвидена томбола, в която с предварително попълнен талон може да участва всеки. Наградите – тениски и спортни пособия са осигурени от Българска асоциация „Спорт за всички“ и Община Добрич.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com