Обучения за безработни стартира Бюрото по труда в Силистра

Share This:


Бюрото по труда в град Силистра започва прием на заявления на безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности.

Безработните лица, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение по професии:
– “Търговски представител” – общо 20 лица;
– “Оператор на компютър” – общо 20 лица;
– “Заварчик” – общо 20 лица;
– “Шлосер” – общо 20 лица.

Курсовете за “Търговски представител” и “Оператор на компютър” ще се проведат в периода март-май 2018 г., като групите ще стартират от 13.03.2018 г. По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи за тези, които живеят в населено място извън град Силистра. Срокът за подаване на заявления за обучение е до 08.03.2018 г. 
Курсовете за “Заварчик” ще се проведат в периода март-май 2018 г., като групата ще стартира от 12.03.2018 г. По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи за тези, които живеят в населено място извън град Силистра. Срокът за подаване на заявления за обучение е до 07.03.2018 г. 
Курсовете за “Шлосер” ще се проведат в периода април-юни 2018 г., като групата ще стартира от 20.04.2018 г. По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи за тези, които живеят в населено място извън град Силистра. Срокът за подаване на заявления за обучение е до 12.04.2018 г.

Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по проект “КРОС-БИ”, реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство с “Българска търговско-промишлена палата” и по проект “РЕСТАРТ”, реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство с “Асоциация на индустриалния капитал в България”. В рамките на проекта на минимум 40% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия.

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 
Дирекция “Бюро по труда” – Силистра, както и на тел. 086/823 857.

Източник: Областен информационен център – Силистра


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com