Обединени бизнес клубове прави първата Бяла книга на малкия и средния бизнес у нас

Share This:


Над 500 предприемачи идват в София за голямата среща на малкия бизнес. Добрите практики на фирмите, както и техните проблеми, препоръки и законодателни инициативи, първоначално ще се събират в електронен вариант, а след това ще бъдат обединени в луксозно печатно издание. Стартът на начинанието ще бъде даден на 7 юни в столичния хотел „Хилтън“ по време на втората Балканска среща на МСП. Домакин на събитието е Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес „Обединени бизнес клубове“ (ОБК), със специалната подкрепата на Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия” (ИАНМСП) и “Българска агенция за инвестиции” (БАИ) при Министерство на икономиката. Събитието е в унисон с българското председателство на Съвета на ЕС и е под мотото “Успех = Иновации + Пазари + Финанси + Дигитализация”.

„Това е голямата среща на малкия бизнес – 500 предприемачи са потвърдили присъствието си на конференцията. Очакваме над 150 предприемачи от Румъния, Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Черна гора, Босна и Херцеговина, Косово, Албания, както и от Италия, Украйна, Молдова. Всички те искат да обменят опит и да се запознаят чрез форума с българските представители на МСП, които ще са около 350“, коментира Веселин Халачев, председател на ОБК. Той допълни, че сред акцентите на събитието, безспорно са b2b срещите. Обединени бизнес клубове организира индивидуални срещи на фирми от различни сектори – земеделие, туризъм, хранително-вкусова промишленост, текстилна промишленост, информационни технологии, машиностроене и др. По този начин предприемачите могат да намерят клиент, инвеститори и партньори.

Присъствието си на втората Балканска конференция вече потвърдиха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на земеделието Румен Порожанов, директорът на ЕВБР за България Лариса Манастърли, президентът на Европейския алианс на малкия бизнес (ЕSBA) г-н Дейвид Карo.

В дискусионната част фокусът ще е върху Европейските политики за развитието на малкия и средния бизнес през призмата на Small Business Act (нормативния акт на Европейската комисия за развитието на МСП), балканското партньорство за повече пазари, дигиталния пазар, европейските фондове и програми, както и върху достъпа до иновации.

По повод 5-ия си рожден ден Обединени бизнес клубове ще раздаде за първи път награди в подкрепа на малкия и средния бизнес в България. Призовете ще бъдат в 9 категории – държавна власт, местна власт, финансови институции, медии, големи компании в подкрепа на МСП; иновативни, най-бързо развиващи се и социално отговорни компании – МСП и женско предприемачество.

Повече подробности за втората Балканска конференция на МСП може да намерите в официалния сайт на събитието на интернет адрес: http://event.ubclubs.eu/.

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com