Новият областен управител на Силистра Ивелин Статев встъпи официално в длъжност

Share This:


Привличането на инвеститори в област Силистра за стимулирането и развитието на икономиката и туризма ще е сред основните приоритети в работата ми. Това заяви днес новият областен управител на Силистра Ивелин Статев по време на официалното си встъпване в длъжност. Пред служители на администрацията и местни и национални медии на кратка официална церемония той беше представен от регионалния координатор на ГЕРБ в Силистра Тодор Тодоров и в присъствието на председателя на Общинския съвет – д-р Мария Стойчева. /На снимката от ляво на дясно – Ивелин Статев, Тодор Тодоров и д-р Мария Стойчева/
Като основна и първа задача веднага, след като влезе в кабинета на губернатора, Статев посочи също така незабавна среща с всички общински кметове от област Силистра, за да чуе от тях от първа ръка конкретните им проблеми. “Имам нужния опит, тъй като на раменете ми преди време имаше друга много голяма отговорност в едно ведомство”, каза още Ивелин Статев, визирайки мандата си като директор на Областната дирекция на МВР-Силистра по времето на кабинета “Борисов-1”.
Той благодари за съвместната работа с експертите и специалистите в администрацията в досегашното си качество на главен секретар на областната администрация и гарантира, че вече като политически ръководител на институцията, за дейността на която има свои виждания, ще продължи да изисква изпълнението по най-добрия начин на нейната основна задача – обслужването на гражданите. “Всеки един гражданин, дошъл при нас, за да сподели за свой конкретен проблем, или да потърси помощ, трябва да напусне сградата напълно удовлетворен”, бе категоричен Статев.
Той отговори внимателно на въпрос за позицията му като областен управител по проекта за изграждането на мост над Дунав между Силистра и отсрещния румънски град Кълъраш, като посочи само, че това е сериозен процес и трябва да се знае мнението на всички държавни институции и министерства, както и ясните финансови параметри на самия проект.
В края на срещата Ивелин Статев пое ангажимент и обеща всеки последен петък от месеца да се среща с представителите на местни и национални медии по текущи въпроси и проблеми, каквато практика той бе наложил и като директор на силистренската полиция.

***

Ивелин Статев Иванов е роден през 1970 г. в Силистра. Завършил е ТМТ „Владимир Комаров“ и военното училище „Васил Левски“ във Велико Търново. Кариерата си започва като офицер в Българската армия, а след това – в МВР. През периода 2009 – 2013 г. е директор на местната ОД на МВР. Семеен е с две деца.
Като директор на полицията в Силистра името на Ивелин Статев се свързва с разкриването на едно от най-тежките и сложни криминални престъпления през последните десетилетия – убийството на няколко клошари, чиито трупове бяха намерени по онова време в изоставена сграда. След къртовски денонощен труд в продължение на седмица силистренската полиция успя да разкрие тежкото престъпление и да изпрати извършителите пред съда.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com