Нова възможност за немска диплома предлага от тази година ЕГ „П. Яворов”

Share This:


Нова възможност за немска диплома предлага от тази година ЕГ „П. Яворов”
Езикова гимназия „П. Яворов“ е сред 13-те училища в България, в които за първи път тази година ще се проведе изпит за DSD I. От десет години ЕГ е едно от 22-те училища в страната, в които се провежда изпитът по немски език за DSD II. Получените немски дипломи отвориха вратите на много немски университети за възпитаниците на Гимназията. Тази учебна година деветокласниците от училището ще имат възможност да положат изпит за немска езикова диплома първо ниво (oтговаря на ниво В1 от Общоевропейската езикова рамка ). Тя служи като доказателство за знания по немски език и приемане на чуждестранни кандидат-студенти в школа (Studienkolleg) за езикова и специална подготовка по съответната специалност.
Настоящите деветокласници се готвят за предстоящия изпит под ръководството на г-жа Нели Георгиева. Тя има успешно изведени четири групи ученици с DSD II дипломи и смята, че DSD I е сериозно предизвикателство за учениците и огромна отговорност за учителите.
Подготовката на деветокласниците бе проверена от посетилия ги на 23 ноември г-н Константин Пригниц, координатор по немски език за Североизточна България. Той изказа задоволството си от добрите постижения на учениците и проведе с тях събеседване, за да установи тяхната комуникативност.
За обучението на изпитващите учители е организиран онлайн курс DSD GOLD от консултантския отдел по немски език в София. В продължение на шест месеца се провежда ежеседмична подготовка с разнообразни задачи, чието изпълнение се оценява индивидуално за всеки участник.
Първите 25 кандидати от Езикова гимназия ще положат своя писмен изпит на 9 март 2016 год., а няколко дни след това те ще се явят и на устен изпит. Да им пожелаем успех!


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com