Новата учебна година в Силистренско започна с 46 училища и 24 детски градини

Share This:


Учебната година в област Силистра започва с 46 училища и 24 детски градини.
И тази година началното училище „Отец Паисий“ в силистренското село Алеково остава най-малкото в областта със само 10 ученика. Учениците от втори и трети клас ще се обучават в слята паралелка. Тенденцията е училището, което до миналата учебна година е било със статут на защитено, а тази година е извадено от списъка, да бъде закрито.
Най-голямото учебно заведение продължава да е без конкурент и това е средното училище „Васил Левски” в Дулово. Социално-педагогическият интернат в с. Варненци остана единствен в страната след закриването на друго такова специално училище в Сливен.
Две основни училища са преобразувани в новия вид – обединено училище. Това са школата в с. Зафирово и с. Проф. Иширково. Двете нови обединени училища могат да обучават ученици до Х клас включително.
Общият брой ученици през новата учебна година в цялата област Силистра е 10 100 деца. В ХІІ клас през тази учебна година ще се обучават 740 ученици в дневна форма, 160 в задочна форма и 54 учащи в самостоятелна форма на обучение.
955 са първокласниците в областта, разпределени в 52,5 паралелки. Броят им в сравнение с миналата учебна годена /993/, намалява, сочат данните на образователния инспекторат в Силистра. 903 от тях са в групите за целодневна организация на учебния ден. Първокласници няма само в началното училище в Алеково.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com