Новата директорка на ПГЗ “Добруджа” в Силистра встъпи в длъжност, въпреки протестите на учителите

Share This:


Новата директорка на Професионалната гимназия по земеделие “Добруджа” в Силистра Мария Илиева встъпи в длъжност, въпреки протеста на учителите в учебното заведение.
Вчера преподаватели направиха жива верига пред входа на учебното заведение и отказаха да пуснат Илиева в сградата с мотива, че конкурсът е опорочен и манипулиран. Според първоначалните резултати, конкурсът е спечелен от Ирена Иванова, която е уведомена за резултата с писмо от образователното министерство. Ден по-късно обаче Ирена Иванова е получила ново писмо, в което се казва, че за директор на гимназията е избрана Мария Илиева, която вече е подписала договор за назначаване.
От 1 август, тази година, Професионалната гимназия по земеделие “Добруджа”, която е с близо 100-годишна история, вече е със статут на общинско учебно заведение, но към момента на провеждането на конкурса – 27 юли, тя все още е била държавно училище.
Преди конкурса Мария Илиева е била директор на Професионалната гимназия по селско стопанство в силистренското село Ситово и на вече закритото общинско СОУ “Юрий Гагарин” в областния град.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com