Нинова от Силистра: Ще предложим специален Закон за развитие и на Североизтока заради тежките проблеми в региона

Share This:


Служебният кабинет да вземе спешни мерки за борба с комарите по поречието на Дунава, каза на голяма среща в крайдунавския град лидерът на БСП


След многото ми обиколки в Североизточния регион мога да кажа, че той се нуждае от специален закон и целева програма за развитие. Опустелите села, плодородната земеделска земя, лошите пътища, бедността и безработицата са основателни причини да разработим специални мерки за Североизтока още в началото на новия парламент. Неравенствата имат много измерения. Едно от тях е неравенството в регионалното развитие. Цели райони в България опустяват.

Един от начините да бъде решен този проблем е в плана за възстановяване и устойчивост да се заложат средства и целева проекти за съживяване на такива региони. Северна България е облагодетелствана с река Дунав. Но това благо не се из ползва за развитие на градовете по бреговете й. Скоро имах среща представители на туристическия бранш. Те очертаха пред мен огромните възможности за развитие на икономиката и туризма по  река дунав по подобие на други европейски страни. Недопустимо е да имаме такива природни дадености и да не се възползваме от тях. Вместо това унищожаваме земята, водата, горите си.

Сметището край Силистра изчерпва капацитета си. Боклуците пропиват и замърсяват почвата. Местната власт нехае. Комарите отново са огромен проблем. Жителите на всички дунавски градове, откъдето минах молят за помощ.

Още днес се обръщам към служебното правихелство – осигурете средства за пръскане. Хората тук не могат да се покажат навън.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com