Нинова категорична: Лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ

Share This:


Гигантска манипулация и лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ. В това бе категорична лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ.

ГЕРБ са напълно изчерпани, те нямат капацитет да променят нещо. Не могат да предложат нищо ново. ГЕРБ предлагат още от същото. А през изминалите четири години БСП показа, че може да се бори с тежки зависимости и задкулисие, че можем да скъсаме със скритите договорки, подчерта Нинова.

Според нея най-важното е, че през изминалата година част от българите са се отърсили от страха и апатията и са излезли на протести през лятото.

Голяма част от обществото иска промяна, а БСП вече е показала, че може да направи тази промяна, каза още лидерът на левицата.

Нинова е убедена, че тази предизборна кампания има поне три различни неща, които могат да направят БСП първа политическа сила. Протестите и заявката на хиляди, че вече не искат от същото е голяма крачка напред. Това не бе възможно преди четири години, смята лидерът на социалистите.  Второто за държавата е, че ГЕРБ е абсолютно изчерпан като политики, не могат да предложат нищо ново, никаква промяна, предлагат още от същото, никакъв капацитет, нямат компетентност да променят нещо и това влиза в колизия с първото. И третото различно, което е за партията – през тези четири години БСП направи сериозна промяна вътре в себе си, уточни Нинова.

По думите й като партия БСП е показала чрез „тежка промяна“, че могат да се борят със задкулисието и зависимостите. Така, както искаме да управляваме. Да скъсаме с модела на лични договорки, лични интереси на използване на партията и на държавните институции за лична облага. Тези три неща събрани накуп мисля, че дават различна картина, обясни Корнелия Нинова. Тя е категорична, че единствената партия, която може да промени управлението на България, е БСП.

По повод разговорите, които социалистите инициираха с други партии за провеждане на честни избори, Нинова заяви, че в сегашните извънпарламентарни партии има хора, които са били част от модела от последните години. Отнасям се с уважение към всяка извънпарламентарна партия, но е факт, че единствената партия, която може да промени управлението, е БСП, каза още тя.

Ние протегнахме ръка не за коалиция, не за управление, а за честни избори. Това е в основата на държавността. Беше важно да го направим, за да върнем доверието на хората, че техният глас ще бъде зачетен. Уви, не се прояви политическа мъдрост. За такова решение се иска държавническо мислене, подчерта Нинова.

Тя коментира и появилите се твърдения, че БСП се готви да управлява с ГЕРБ. Заради думите й, че след изборите ще има вътрешнопартийно допитване с кого партията може да влезе в коалиция.  Тези мои думи се използваха, за да започнат внушенията, че ще правим колация с ГЕРБ. Кой се изплаши от това изречение? Изплашиха се тези, в чиито глави още отсега се върти голяма коалиция с ГЕРБ.  Аз знам настроенията в партията – ако има допитване 99,99% от симпатизантите и членовете на БСП ще кажат: „Никога коалиция с ГЕРБ”, те знаят и моето мнение, каза Корнелия  Нинова.

За отношенията си с президента Нинова повтори: „Казахме публично, че няма война между БСП и президента. Казах, че не съм изненадана от кандидатурата му за втори мандат. Сега не е времето да говорим за президентски избори. В момента издигаме кандидати за депутати, а не за президент. Прекалено се засили тази манипулация, с която се прави опит да се отнеме алтернативността на БСП.

Гледайте действията ни – за тези 4 години, каквото кажем по закони, президентът ги връща с вето и ние го браним. Виждате ли някъде разминаване в политиките между БСП и президента? Защо се търси интрига там, където няма?”, попита тя и повтори отново: Нямаме разминаване в политиките с президента. Няма война между нас!

Не обвързвам резултатите от изборите с издигане на кандидатурата за президент. Много структури реагираха, че подкрепят Радев и Йотова.

Сега обаче не е времето да мислим за президентските избори. Това е единствената бележка. Прекалено се засили тази манипулация, коментира още тя. И отрече, че тя ще е кандидатът на социалистите за президент.

До 4 април трябва да дадем надежда и вяра на хората, че промяната е възможна, да спрем страха от третата вълна на пандемията, да дадем самочувствие на българите и те да излязат да гласуват свободно и без страх – това е голямата цел на България – честен вот и промяна, завърши Нинова.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com