Нинова: Борисов сменя гуми на автомобил без двигател

Share This:


“Смяната на министри в кабинета „Борисов“ 3 е като да сменяш резервните губи на автомобил, чийто двигател не работи. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова описа рокадите в правителството след оставката на Нено Димов, който е с обвинение за източването на яз. „Студена“. Според нея спряганите имена за наследник на Димов, са единствено „политически назначения на коалиционен партньор, за да се запази някакъв коалиционен мир“.  Нинова бе категорична, че ако се назначават хора без експертиза, това няма да промени нищо.

“Свидетели сме на много смени на министри, но нищо не се променя. Моделът на управление не се променя”, отбеляза лидерът на опозицията.

Тя припомни безсилието на властта при управлението на язовирите.

“Десет години те не могат да разберат кои са собствениците на  113 язовира. Виждаме, че министрите на ГЕРБ не ги закачат. Въпросът за отговорността стои отворен, но според нас тя е преди всичко на премиера”, каза още Нинова.

“За последните 10 години институциите в България са  унищожени”, смята лидерът на БСП. ” 10 години не е работило РИОСВ, ВиК. Кръвоносната система на държавността са институциите, тя е унищожена, подчерта Нинова и добави, че политиката не е търговия. , добави Нинова.

“Цели системи” гърмят една след друга и изброи здравеопазването и назряващия проблем с НЗОК, както и земеделието с чумата по свинете, каза Нинова.

Лидерът на БСП бе категорична, че вотът на недоверие ще го има. Левицата започва консултации в четвъртък и петък.

Източник: БСТВ


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com