На 20 ноември отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия

Share This:


На 20 ноември 2016 г., неделя, отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. С резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 година всяка трета неделя от месец ноември се определя като ден, в който да се почита паметта на загиналите при автомобилни катастрофи.
На този ден отдаваме и дължимото към хората, които оказват помощ при пътни инциденти – пожарникари, полицаи, лекари, медицински сестри.
Статистиката сочи, че за последния петгодишен период – от началото на 2011 г. до края на 2015 г. по пътищата в Силистренска област са загинали 83 души, а ранените са 642. За това време в региона са станали 1971 пътнотранспортни произшествия.
От началото на 2016 г. до 17 ноември броят на автопроизшествията в областта е 346, като 107 от тях са тежки. 15 души са загубили живота, а ранените са 140.
Пътният травматизъм е тежък проблем, който може да бъда решен само с общите усилия на всички участници в движението. В този смисъл от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Силистра отправят апел за повече внимание, дисциплинираност и толерантност, защото безопасността на пътя е споделена отговорност.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com