На 19 септември „Европейски ден без загинали на пътя – EDWARD”

Share This:


За трета поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ, сред страните-членки и техните партньори се осъществява проектът EDWARD – European Day Without A Road Death – Европейски ден без загинали на пътя. Проектът е подкрепен от Европейската комисия и ще се проведе на 19 септември, а целта е на този ден да няма загинали при пътни инциденти.

Всички, които са съпричастни към идеята на EDWARD – граждани, институции, организации, представители на различни браншове и техните структури, могат да се регистрират като партньори на адрес: http://roadsafetydays.eu и да дадат обещание за пътна безопасност. Желаещите могат да участват във фотоконкурс на ТИСПОЛ като изпратят 3 от своите най-добри фотографии до 19 октомври 2018 г. на адрес: MOVIE-ROAD-SAFTY-DAYS@ec.europa.eu.

За Република България мотото на операцията е „Безопасни мобилни комбинации за живот“ в контекста на темата на Европейската седмица на мобилността (16-22 септември 2018 г.) „Мултимодалност“ с подтема „Комбинирай, движи се!“ За главен координатор на изпълнението на операцията за страната ни е определена ГД „Национална полиция“.

В Европейския ден без жертви на пътя в Силистренска област ще се проведе 24-часов контрол на движението по пътищата. В операцията ще се включат максимален брой полицейски служители, а спрямо нарушителите ще се прилага принципът „Нулева толерантност“. Ще бъдат използвани всички технически средства и тези за контрол на скоростта.

Полицейските екипи ще следят за спазване на скоростните режими, за шофиране от неправоспособни или употребили алкохол водачи, за използване на предпазни колани и за други нарушения. Целта е да се подпомогне безопасното придвижване на участниците в движението и да се намалят предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

На всеки час данни за настъпилите тежки пътнотранспортни произшествия ще се подават към ГД „Национална полиция”, а информацията ще бъде обобщавана и публикувана на интернет страницата на МВР.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com