На 11 август започва 21-то издание на традиционния национален пленер “Човек и природа” в с. Ветрен, Силистренско

Share This:


12 творци от Силистра и страната ще участват в поредния национален пленер “Човек и природа-2017”, чийто домакин по традиция е близкото до Силистра село Ветрен.
Пленерът стартира на 11 август и ще продължи до 18 август и ще се проведе за 21-и пореден път на брега на река Дунав в село Ветрен. Инициативата е на Димитър Кулев – председател на дружеството на Съюза на българските художници – Силистра, със съдействието на Община Силистра и местния Общински съвет.
В пленера ще участват творци в сферата на живописта, скулптурата и графиката. Всички те са изявени художници с доказани творчески заложби на регионално, национално и международно ниво, както и с десетки участия в изложби на различна тематика.
Сред поканените да участват в пленера са изявени и авторитетни художници Евелина Ханджиева – директор на Художествена галерия Добрич, Христина Дренска – магистър по скулптура от София, Ели Симеонова – скулптор от София, Никола Цветанов – скулптор-магистър от Димитровград, Христо Антонов – скулптор от Мездра.
Във Ветрен ще творят млади и талантливи художници от Силистра – Калоян Георгиев, Боян Вихренов, Преслав Колев, Стефан Пенчев, Христина Гаева, както и Таня Кулева и Димитър Кулев.
Творбите от пленера ще бъдат експонирани в специална изложба, чието откриване ще бъде на 18 август 2017 г. в Художествена галерия-Силистра от 17.00 часа. Всеки художник, участник в пленера, ще дари своя картина на Община Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com