НАП-Силистра отчита троен ръст на корпоративните декларации

Share This:


Тройно нарастване на подадените корпоративни декларации за 2016 г. в НАП-Силистра отчитат от институцията, информират оттам. Според официалната статистика, 2930 дружества от област Силистра са декларирали към момента приходите и разходите си за миналата година. Подадените от началото на март досега декларации са почти два пъти повече, отколкото през първите два месеца на годината. Крайният срок за подаване на декларациите е 31 март, напомнят от финансовата институция край Дунав.
Общо 72% (2 099 бр.) от всички фирмени декларации са получени чрез интернет-страницата на НАП с електронен подпис. 1/5 (600 броя) от годишните декларации за печалбата и доходите на данъчно задължените лица, които през 2016 г. са се облагали с корпоративен данък, са приети на място в салона за обслужване.
Още 1 % отстъпка от дължимия корпоративен данък получават фирмите, които изберат да подадат декларациите си по електронен път. Сумата обаче не може да надвишава 1000 лева. Тази отстъпка се ползва само в случай, че данъкът е внесен в срок до 31 март, подчертават от НАП-Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com