НАП-Силистра отчете 2016-та с отлични резултати – събрани са близо 70 млн. лева

Share This:


Отминалата 2016 година е с най-добри резултати в Национална агенция за приходите /НАП/ и е категоричен успех за екипа. Агенцията я отбелязва като най-силната на ниво резултати и като най-удовлетворяваща на ниво доверие от гражданите и постижения за екипа на НАП. Това обяви на пресконференция Иванка Скорчелиева – директор на офиса на НАП в Силистра.
По думите й, през изминалата година офисът на НАП в Силистра е събрал близо 70 млн. лв. от данъци и осигурителни вноски. Спрямо 2015 г. резултатите представляват 13,6 млн. лв. повече събрани приходи. Изпълнението на заложения годишен план за 2016 г. за офиса е 104,2 на сто, а събраните приходи от данъци и осигурителни вноски над определения план са с 2,7 млн. лв.
Като успех от силистренския офис на приходната агенция отчитат факта, че през 2016 година е финализирано и подписването на споразумения с три общини в Област Силистра – община Силистра, община Дулово и община Тутракан, за предоставяне на достъп до определени електронни услуги на общините, чрез издаден от НАП безплатен и безсрочен персонален идентификационен код /ПИК/. Чрез ПИК лицата ще могат да проверяват задълженията си за местни данъци и такси и да правят още редица справки през сайта на НАП.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com