Нападателят на шефа на антимафиотите в Силистра опитал да се самоубие в килията

Share This:


Обвиненият в опита за покушение на шефа на антимафиотите в Силистра Илиян Великов – 31-годишният Мартин С. М., е направил опит да се самоубие в килията на следствения арест. Това съобщиха пред “Уеб Силистра” отлично осведомени източници, пожелали анонимност.
Припомняме, че на 7 юни тази година около 9.20 часа сутринта Мартин С.М. нападна с нож началника на сектор “Борба с организираната престъпност” /БОП/ към ОД на МВР в Силистра Илиян Великов. Мартин С. М. нанесъл няколко удара по тялото и главата на шефа на силистренските антимафиоти, но за щастие спецполицаят не пострада тежко.
Отлично осведомените източници на “Уеб Силистра” разказаха, че преди няколко дни Мартин С. М. е успял да отлепи металната пластина от запалката си и с нея е опитал да пререже вените си на едната си ръка. Това се е случило в килията на следствения арест. Бързата намеса на дежурни служители и лекари е предотвратила фаталния му край.
След дни Мартин С.М. е бил разпитан за пореден път по случая във Варна, като по време на разпита той е бил с превързана ръка. Той отговарял на въпросите на следователите твърде неадекватно, като на няколко пъти подчертал, че решил да нападне силистренския антимафиот, защото чувал такива гласове “от горе”. Това наложило да бъде поискана психиатрична експертиза за душевното и психично състояние на Мартин С.М.
“Ако експертизата наистина докаже, че обвиняемият е с психични проблеми, то съдебното дело тръгва в съвсем друга насока”, коментираха пред “Уеб Силистра” опитни юристи от дунавския град. Те обаче не изключиха възможността Мартин С. М. да разиграва следователи и полицаи, преструвайки се на психично болен.
Междувременно стана известно, че Мартин С.М. е оттеглил молбата си за преразглеждане на постоянната мярка „Задържане под стража”, определена му от Окръжния съд в Силистра, съобщиха от Апелативния съд във Варна. Делото трябваше да се гледа във вторник в морската столица, но обвиняемият не се явил на делото и отказал обжалването. Така Мартин ще продължи да е в следствения арест до първото заседание на силистренската Темида по делото му.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com