Намалява безработицата в Силистра, Русе и Разград

Share This:


Регистрираната безработица в областите Русе, Разград и Силистра намалява, съобщиха от Регионалната служба по заетостта в Русе. През април постъпилите на работа в Русенско са 715, с 87 по-малко в сравнение с март. Заетост е осигурена на 78 продължително безработни, както и на 18 безработни с намалена трудоспособност. С посредничеството на Бюрата по труда 47 безработни са наети по програми и мерки за заетост. 8,0% е равнището на безработица за изминалия месец, при 8,4% през март. Към края на април в трите бюра по труда – Русе, Бяла и Ветово регистрираните безработни са 8187. Като търсещи работа са регистрирани и 555 заети, 488 пенсионери и 220 учащи. Най-високо е равнището на безработица в общините Борово – 34,2%, Ветово – 33,5% и Ценово- 26,7%. В община Русе равнището на безработица е 4,2%.
С близо 400 души намалява регистрираната безработица в област Разград през април. Постъпилите на работа са 497, с 43 по-малко в сравнение с март. Трудовите посредници са осигурили заетост на първичния пазар на 368 безработни. С посредничеството на бюрата по труда други 22 безработни от областта са наети по програми и мерки за заетост през април. Общо обявените през април свободни работни места от работодатели са 452, което е с 21 места повече отколкото през март. Най-много свободни работни места са заявени от държавното управление, селското стопанство и преработващата промишленост. Към края на миналия месец в трите бюра по труда – Разград, Исперих и Кубрат, регистрираните безработни са 8083. Равнището на безработица за областта е 15,5%, при 16,2 на сто през предходния месец. Най-високо е равнището на безработица в общините Самуил, Лозница и Завет, а най-ниско в община Разград.
В Силистренско 542-ма души са постъпили на работа през април, с 10 по-малко в сравнение с март. Трудовите посредници са осигурили заетост на първичния пазар на 391 безработни, а други 28 безработни са наети по програми и мерки за заетост. Общо обявените през април свободни работни места от работодатели на територията на областта са 436. Към края на април в трите бюра по труда – Силистра, Тутракан и Дулово, регистрираните безработни са 7153. Техният брой за пореден месец намалява с 445 в сравнение с края на март. Равнището на безработица за област Силистра е 15,7%,при 16,7% през предходния месец. Най-високо е равнището на безработица в общините Кайнарджа, Главиница и Алфатар, а най-ниско в община Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com