Над 9000 декларации за доходи подадоха силистренци

Share This:


Кампанията за деклариране на доходите на физическите лица приключи, съобщават от НАП-Силистра. Оттам уточняват, че 9034 физически лица от Силистренско са подали до 9 май годишната си данъчна декларация за доходи от 2015 г.
Една трета от тях (3306 на брой) са обявили доходите си чрез електронната страница на агенцията, ползвайки електронен подпис (1651 бр.) или персонален идентификационен код (ПИК) за идентификация (1655 бр.). 1705 граждани от Силистренско са ползвали услугите на „Български пощи“, за да подадат подоходната си декларация, а 3959 са посетили на място офиса за обслужване в Силистра.
В цялата страна са подадени около 500 000 декларации, от тях близо 35 % са изпратени по интернет с електронен подпис или с безплатния персонален идентификационен код (ПИК).
„Данъчната кампания приключи успешно. Все повече българи предпочитат удобството на електронните услуги, което им спестява време и пари. Благодаря на всички служители на НАП за това, че за поредна година осигуриха компетентно и качествено обслужване на клиентите“, каза по повод края на кампанията Боряна Георгиева, директор „Обслужване“ в НАП.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com