Над 55 % от домакинствата в област Силистра имат достъп до интернет в домовете си


Тази публикация е прочетена 1230 пъти!

55.1% от домакинствата в област Силистра имат достъп до интернет в домовете си, като е отбелязан спад от 1.3 пункта спрямо предходната година. Това сочат резултати от проведеното през 2016 г. изследване за използване на информационно-комуникационни технологии (ИКТ) от домакинствата и лицата. С най-висок относителен дял на домакинствата с достъп до интернет е област Варна – 73.8%.
През текущата година в област Силистра 51.7% от населението на възраст между 16 и 74 години използват интернет всеки ден или поне веднъж седмично. Запазва се тенденцията на растеж в използването на интернет, като в сравнение с предходната година е отбелязан ръст с 7.9 процентни пункта.
Жените от област Силистра са по-активни при редовното използване на интернет в сравнение с мъжете – съответно 54.1 и 49.4%. Значителни са различията при редовно използващите интернет в област Силистра по образоване – докато 92.2% от лицата с висше образование използват редовно глобалната мрежа, то едва 23.8% от хората с основно или по-ниско образование се възползват от възможностите, които тя предоставя. През 2016 г. 10.3% от силистренци използват глобалната мрежа за взаимодействие с органите на държавната администрация.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com